Att vara egenföretagare är ett krävande arbete och vare sig du har ett stort, mellanstort eller litet företag så är du bokföringsskyldig. Det innebär att du måste registrera alla affärshändelser som påverkar ditt företag ekonomiskt. Att veta allt som krävs för att göra en korrekt bokföring och redovisning kräver lång erfarenhet och goda kunskaper. Båda dessa saker kan du få om du anlitar en redovisningsbyrå.

Arbetet utförs när det passar dig

Idag kan du via den här typen av byråer sköta din redovisning snabbt, smidigt och enkelt med bara ett knapptryck. Det enda du behöver göra är att ha ordning på dina papper och skicka in dem i rätt tid. Många företag arbetar så att du kan ladda upp dina digitala verifikationer direkt i deras redovisningssystem och de verifikationer som enbart finns på papper kan du fotografera eller skanna och skicka in. Självklart fungerar vanlig post också men visst vore det skönt att slippa beställa bud eller själv åka iväg med papprena för att garantera en säker ankomst för dessa viktiga handlingar. Hur ofta du ska skicka in dina dokument bestämmer du själv och du kan på så viss välja mellan att vara veckokund, månadskund, kvartalskund eller årskund. Allt beroende på hur stort företag du har och hur mycket tid du har. Du kan med andra ord få redovisningen skött när det passar dig bäst. När du skickar in dina verifikationer är det viktigt att du får med både inkommande och utgående verifikationer. Vill du att din redovisningsbyrå även ska sköta lönehantering och löneadministrering kan du enkelt skicka med underlag för detta samtidigt. När byrån du anlitat har gjort färdigt sitt arbete får du i regel en rapport med all information om den passerade perioden. Där står allt om resultaträkning, balansräkning, kund- och leverantörsreskontra. Du får information om hur mycket skatt företaget ska betala och när den ska vara inbetald till Skatteverket. Du får också en översikt om hur bolaget utvecklas vilken du sedan kan använda i ditt fortsatta arbete.

Många tror att det är dyrt och att det kostar mer än det smakar att anlita en redovisningsbyrå. Men med de här nya smarta och enkla digitala lösningarna kan priset sjunka rejält och du får bra kompetens till ett bra pris. Eftersom ditt företag och din redovisningsbyrå inte längre behöver befinna sig på samma plats geografiskt sett kan du enkelt välja den byrå som ger dig det förmånligaste avtalet. Det är viktigt att du väljer en byrå med auktoriserade redovisningskonsulter och att du känner dig trygg med medarbetarna där. Kom ihåg att även om du anlitar någon att utföra din redovisning så är det du som är ansvarig för att arbetet sköts korrekt. Se därför till att välja en byrå med bra erfarenhet och kompetenta konsulter.