I ett hem är det väldigt viktigt med förvaring av olika slag. Bor man mindre är förvaringen i hemmet A och O, även om man bor många i bostaden då det finns mycket saker som ska få plats. Vissa satsar på att ha bra förvaring i rum som hallen, köket och badrummet, för att det där antingen är mycket saker (i köket och badrummet) eller större saker som till exempel ytterkläder (i hallen). Dock bör förvaring finnas i varje rum. Detta för att undvika oreda.

Förvaring kan se ut och fungera på olika sätt. Antingen kan man ha ”fast” förvaring i form av till exempel skåp, garderober etc. eller ”lös” förvaring som går att flytta runt. Till exempel lådor, kartonger, byråer med mera. Det finns även förvaringsmöblemang som är anpassade för just en viss typ av förvaring, ett exempel på det är skobyrån som har blivit väldigt populär de senaste åren.

Sideboard är en förvaringsmöjlighet som speciellt finns på många kontor då den ofta är utrustad med lådor och/eller fack för mappar, papper och annat kontorsmaterial. Ett sideboard är, precis som hör på namnet, ett slags sidobord  där du kan avlasta och förvara saker. De kan se mycket olika ut och finns i mängder av modeller. Sideboard kan köpas på både diverse inrednings- och möbelbutiker samt över internet.