De allra flesta ska ha en väldig tur om man hittar en konfektionssydd kostym som passar perfekt. Nu finns det personer som nöjer sig med smärre fel i passformen om det gäller en billigare kostym. För välväxta män kommer det troligen till en hel del ändringar oavsett om man handlar i en vanlig butik eller på nätet. Kanske har man en kontakt som utför justeringar på ett professionellt sätt, en bra skräddare eller en god vän. Det kan behövas för exklusivare kostymer. Många frågor måste bli rätt besvarade för att en kostym skall se snygg ut och detta gäller i än högre grad för storvuxna personer. Snittet och längd kan ge helt annorlunda intryck beroende på hur det utförts. Kroppsformen är i högsta grad avgörande.

Axelvadd är ett annat problem som inte kan ignoreras. Dessa kan inte plockas bort hur som helst. Där bör man absolut rådgöra med en skräddare om dessa axelvaddar inte känns rätt. Detta kan bero på att spännvidden för ryggen inte är rätt. Överhuvudtaget är det ett klokt råd att inhämta goda råd före inköp, speciellt om man som större man ska köpa kostym. Men eftersom kostymer oftast är en investering man inte gör särskilt ofta är det bra om den kan hänga med en längre tid.

Stort är snyggt
Kostym är bland det snyggaste plagg en man bär. Många affärsmän bär en sådan varje dag och det medför en vana med denna dress som blir svår att bryta. Helt omvänt blir det för den som bara tar på sig kostym vid speciella tillfällen. Då kan den kännas stram och obekväm. Men det behöver inte vara så om man väljer en bra kvalité och ser till att passformen är rätt. Då tänker många att inte lägger man mycket pengar på något som inte skall användas så ofta. Men för ganska modesta priser kan man hitta mycket snygga i kvalité hos till exempel Zalando, som har storlekar upp till 106. Men som sagt lär man alltid få räkna med en del ändringar.