Många kvinnor, och även män, som drar större kläder har problem att hitta bra platser som säljer stora kläder. Oavsett vad man drar för storlek, om man inte har en av de ”normala” storlekarna är man, sett ur ekonomisynpunkt, en ganska dålig affär för de som handlar med kläder. Butiker som säljer kläder för de som inte kan ha de mindre storlekarna är därför inte särskilt lätta att hitta.

Det finns dock undantag. Idag är det många butiker som insett att efterfrågan på stora kläder är stor och de har även förstått hur svårt det kan vara att hitta dessa kläder. Företag som Motley Denim och Dressmann XL har därför specialiserat sig på kläder för storvuxna män. Motley Denim erbjuder en välsorterad webbshop medan Dressmann XL erbjuder en fysisk butik, såväl som en webbshop. De har båda flera tips på sin hemsida hur man ska klä sig som storväxt och kläderna de erbjuder är fräscha och ofta senaste modet.

Det finns dock fler företag som är med i branschen, även en del postorderföretag så som Cellbes och Ellos har ett visst utbud av stora kläder för män men dessa är inte inriktat på herrmode i första hand och utbudet är något begränsat.

De kläder som finns att tillgå för män som söker de större storlekarna finns idag i mängder av olika varumärken. Dressmann XL säljer kläder från mer okända märken medan Motley Denim säljer kläder från mer välkända märken i stora storlekar. Om man är ute efter välkända märken kan internet vara ett bra ställe att börja leta på om man tillhör den här kundkretsen. I en tid där vi rör oss mindre och mindre och blir större och större är det dock ingen vild gissning att fler och fler kommer att inse betydelsen att ha stora storlekar och ett brett utbud i sina butiker.