Jobbar du inom båtförsäljning, men känner att affärerna inte går så bra? Tänker du att det kanske beror på årstiden, att det inte finns någon marknad för att sälja båt i Stockholm just nu? Kanske du rent av tror att det har något med dig som försäljare att göra?

Då kan jag lugna dig med att så är inte fallet, det enda fel som du gör är att du inte jobbar i Stockholm. Här finns det ett stort utbud intressenter för alla kategorier av båtar. Beroende på om du vill sälja stora båtar som till exempel segelbåtar, motorbåtar eller till och med fartyg så finns det en bransch för dig.

Även för dig som är mer intresserad av att sälja mindre båtar så som små fiskebåtar eller rent av en eka. Som sagt finns det alla slags möjligheter för dig som jobbar med båtförsäljning i Stockholm oavsett vad du vill inrikta dig på.

Hur skaffar jag jobbet?

Eftersom du redan jobbar inom båtförsäljning och har all erfarenhet som krävs, borde det inte vara allt för svårt att få det jobbet som du vill ha. Det du måste göra är kanske framför allt att komma närmare Stockholm om du inte redan bor i närheten. Sedan måste du visa att du finns, visa vad du kan och att du hungrar efter att få börja jobba.

Gå runt till olika ställen och lämna in ditt CV vare sig de söker någon just nu eller inte. Skulle det bli så att du får en anställningsintervju så är det bra om du lägger stor vikt i att du har den erfarenhet som krävs och att du förstår vad det är som är viktigt med att vara båt-försäljare som till exempel att ha en god hand med de kunder som kommer in.

En bra kontakt med en kund kan få dig att lyckas med stora, bra, affärer och det är ju det du vill uppnå. Genom att visa kunden något de kanske inte var intresserade av från början men ha rätt inställning, kan du ändå övertyga dom om att det är helt rätt. Utan att verka påtvingande kan det sluta med att kunden köper en lite större båt för lite mer pengar och i slutänden ändå känner att det fick just vad de sökte. Det är så man lyckas inom båtförsäljning. Genom att presentera alternativ där kunden får mer än vad de från början sökt innebär att alla blir lite gladare och affären kan kännas som en lyckad lösning för alla. Du växer som försäljare och företaget kommer aldrig att ångra att de anställde dig.