Att ha en person som man betalar för att träna med kanske verkar onödigt, men den som börjar jobba ihop med en coach inser snart hur bra det här är. Man kan faktiskt säga att en bra personlig tränare Fitness är värd varenda krona som man betalar henne eller honom. Detta på grund av att man med personlig hjälp inte hoppar över att träna och att man även lär sig att träna på rätt sätt. Nu är det dock viktigt att man väljer rätt person att jobba med och här kan det vara så att man får testa sig fram.

God personkemi

För att man ska trivas med en personlig tränare för Fitness så är det bra att man har god personkemi. En del tycker att det är bra om tränaren skriker och bråkar så att man nästan blir lite arg medan andra alls inte mår bra av detta. Man bör kunna få ett testpass där man talar lite mer om mål och hur träningen ska läggas upp.

Här kan man känna av om det är så att kemin stämmer. Sedan så är det inte så farligt att komma fram till att det faktiskt inte fungerar så bra som man hade tänkt sig. Erfarna personliga tränare vet att det här inte nödvändigtvis beror på deras personliga kunskaper och metoder, många gånger så kan det helt enkelt vara så att man måste uppleva att man blir lite kompisar för att lusten att köra på ska infinna sig. Med ett förtroende för sin träningscoach så kommer man längre och man är också bättre rustad för kommentarer som kanske annars hade känts lite sårande (läs: rör på fläsket).