Snabbt, billigt och med bra täckning… Jämför mobilt bredband utifrån förutsättningar och behov. Då kommer bästa alternativet att hittas.

Jämför mobilt bredband utifrån…

 • Datamängd
  Hur stor datamängd finns det behov av? Ska det mobila bredbandet användas som ”back-up” och enbart vid enstaka tillfällen? Eller ska det användas i hemmet som primär internetkälla? Första steget är att kontrollera hur stor datamängd som behövs.
 • Abonnemang eller kontant?
  De webbsidor som jämför mobilt bredband brukar generellt enbart jämföra abonnemangskostnader. Detta även om ett alternativ är att köpa kontantkort. Fördelen med abonnemang är däremot det lägre priset och med uppsägningstid på en månad behöver inte någon större risk uppstå. För barn och ungdomar, eller personer som inte får teckna abonnemang, är kontantkort däremot det enda alternativet.
 • Pris
  Den som jämför mobilt bredband gör detta generellt utifrån pris. En beräkning sker på hur stor datamängd som behövs varpå de olika abonnemangen ställs mot varandra gällande prisnivå. De som bor i en storstad kan göra detta utan att tänka på täckning. De som däremot bor i inlandet bör självklart först kontrollera operatörens täckningskarta.
 • Åsikter från andra användare
  Gå in på Trustpilot, Eniro eller annan recensionssida och läs vad tidigare kunder skrivit. Det brukar ge en bred och nyanserad bild hur operatören sköter sig gällande kundservice. Det finns exempelvis operatörer som enbart chattar med sina kunder och inte har någon telefonkontakt osv. Små detaljer som kan vara avgörande i längden för om operatören känns trygg eller inte.

Eller använda mobilen och höja surfen?

Jämför mobilt bredband för att hitta det bästa och billigaste alternativet – men se även på andra alternativ!

För de som söker bredband till sin laptop, eller till barnens surfplatta, kan eventuellt mobilen användas som Hot Spot. Ett alternativ kan därmed vara att köpa ”fri surf” till mobilen och sedan dela ut denna surf via Hot Spot. Fördelen är att det generellt är billigare att höja ett befintligt abonnemang till mer surf än att teckna att ytterligare separat. Nackdelen är att mobilen måste befinna sig på samma våningsplan som Hot Spot ska skapas. Det kan alltså bli en kraftig begränsning kring var mobilen får vara. En person som enbart vill kunna surfa med sin egen laptop kan däremot använda detta alternativ.