Ett arbete i Norge som stafettläkare innebär att du är en läkare som arbetar på en exempelvis en vårdcentral eller hos en privat vårdgivare. Detta kan man göra av flera olika anledningar. En vanligt förekommande anledning är att det finns en vakans på arbetsplatsen som inte kunnat fyllas. Det kan också vara en oplanerad frånvaro eller om man behöver stärka upp under en rekryteringsprocess.

Det finns också flera goda skäl att välja att arbeta i Norge som stafettläkare och inte bara stirra sig blind på Sverige. Detta gäller oavsett vilken specialistkompetens du har eftersom det finns uppdrag inom alla områden som erbjuds av ett bemanningsföretag.

Att arbeta som stafettläkare innebär att du får möjlighet till en stor variation i både arbetsuppgifter och vårdgivare. Du kan dessutom prova att arbeta på olika platser i vårt västra grannland och på så sätt samla på dig erfarenheter och kunskap som du kan ha nytta av sedan.

Fördelar med att arbeta i Norge som stafettläkare

Du kanske har arbetat som läkare i ett annat land tidigare eller så har du helt ny inom detta med bemanning. Oavsett så får du flera fina fördelar med att arbeta på ett sådant sätt, som exempelvis:

  • god ersättning för det arbete du gör.
  • uppskattning för ditt arbete.
  • stor flexibilitet och valfrihet gällande vilken omfattning, var och när du vill arbeta.
  • bra arbetsvillkor.
  • möjlighet till fortbildning och kompetensutveckling.

Om det är så att du är helt ny inom området så är bemanningsföretaget med dig från första stund. Det ska vara enkelt och smidigt att komma igång att arbeta i Norge som stafettläkare. Därför har bemanningsföretaget en gedigen process så att du får all information som du behöver inför kommande uppdrag.

Du får också hjälp av bemanningsföretaget under och efter ett uppdrag. Detta gäller allt från boende till resor och kan innebära en hel del administration som du inte behöver lägga ner tid på. Tanken är att du ska kunna fokusera på ditt uppdrag som stafettläkare istället för att hålla på med för mycket av de praktiska sakerna. Du får en egen kontaktperson som du kan ställa frågor till och kan även nå en jour om det skulle uppstå något mer akut.